Any 2006

Gener

Reunió a Les Esmandies amb representants d'ICV i EUiA. Es va parlar dels actes que es van fer a l'abril per commemorar la República i es va apuntar la conveniència de mantenir el contacte de cara a la organització dels futurs actes per tal de no solapar les activitats de les diferents grups. S'apunta la idea de fer un fulletó republicà on es recullin tots els actes.

Febrer

Comencem a planificar els actes del 14 d’ abril, tenint en compte que aquest any es celebra el 75 aniversari de la II República. Es farà el tradicional homenatge amb ofrena floral a les brigades i en la futura ubicació del monument a les víctimes; pel dia 6 es farà una xerrada sobre l’ ensenyament durant la II República.

Com que el projecte de monument no va tenir el vist i plau de l’ Ajuntament, Pierre va fer un segon esbós on es representa el perfil de la ciutat als anys trenta i a dintre unes figures retallades, com buides, que representa la absència dels desapareguts; s’ accepta el projecte per part del PMC i es considera que el millor material per fer-ho seria l’ acer, deixant per més endavant les qüestions tècniques i econòmiques. Hi haurà una placa amb la lectura “En memòria dels afusellats i les víctimes del franquisme a Mataró. La seva absència els fa molt presents”

Abril

El dia 6 es fa la xerrada a Les Esmandies amb la Ma. Pau Trayner, catedràtica d’història i doctora en antropologia. Vam fer col·loqui i pica-pica.

El dia 14 es va fer l’ homenatge davant el monument a les brigades on va parlar Lluís Martí Bielsa, de l’ associació d’expressos. A continuació visitem la futura ubicació del monument a les víctimes del franquisme i col·loquem una bandera republicana.

cartell 75 aniversari.jpg
Imagen JPGE 105.5 KB
II REPÚBLICA I L'ESCOLA1.ppt
Presentación Microsoft Power Point 595.4 KB

Juny

Reunió amb el PMC en la que ens informen que l’ Ajuntament es farà càrrec de les despeses derivades de la forja i col·locació del monument.

Juliol

El PMC posa en coneixement dels Grups Municipals el tema del monument.

Agost-setembre

El Grup municipal del PP es posa en contacte amb nosaltres per tenir un canvi d’impressions sobre el monument. Vam intercanviar diversos correus on vam deixar clares les postures respectives i no va tenir lloc cap reunió (correus arxivats)

Desembre

Reunió amb Montse Lopez (regidora d’obres) i el Sr. Tarridas (regidor de presidència) per tal d’ultimar els detalls de la propera inauguració:fixar data, preparar roda de premsa...