Any 2005

Gener

A la reunió mensual ens plantegem la necessitat de legalitzar l’associació; parlem de la possibilitat de funcionar com a delegació de l’Associació d’ Expresos de Catalunya.

Febrer

Comencem els preparatius de les activitats per commemorar el 14 d’abril.

Ens posem en contacte amb l’Enric Marco i en Tario Rubio per fer unes xerrades sobre els camps de concentració.

Març

 Concretem les activitats d’abril:

  • Dia 11. Xerrada sobre “Els camps d’extermini”. Serà a les 19h.,al Foment Mataroní, amb l’Enric Marco. Presentarà la Pepi Barrena.
  • Dia 14. Xerrada sobre “Els camps de concentració espanyols”. Serà a les 20 h., al Casal L’Aliança, amb en Tario Rubio. Presentarà en Ramón Morales i la participació del Grup d’Història del Casal. Hi haurà col·loqui i sopar.
  • Dia 17. Homenatge a les Brigades Internacionals a les 11 h., davant el seu monument . Parlarà en Juli Cuéllar. Després anirem al carrer Tàrrega, on s’ubicarà el monument. Seguidament la María Modesta llegirà un manifest informant de l’evolució de les gestions per tal d’inaugurar el monument. Acabarem amb la lectura, per part de la Carme Polvillo, del discurs que va fer el president Macià per proclamar la II República.

Abril

Fem les activitats programades.

Com que el monument s’ubicarà en una plaça de nova creació a la que s’ha de posar nom, acordem amb el PMC que “Plaça de la Llibertat” seria un nom adient; adreçarem una carta a la Comissió del Nomenclàtor (amb recollida de signatures com recolzament) per demanar que tinguin en compte la nostra proposta.

HOMENATGE A LES BRIGADES INTERNACIONALS I ALS LLUITADORS I LES LLUITADORES ANTIFEIXISTES
HOMENATGE A LES BRIGADES INTERNACIONALS
Documento Adobe Acrobat 158.7 KB
PROGRAMA COMMEMORACIÓ.pdf
Documento Adobe Acrobat 183.4 KB

Maig

Fem valoració del actes d’abril.

Programem un acte pel dia 28 per repartir els fulls de recollida de signatures: farem un pica-pica a Les Esmandíes i projectarem la pel·lícula “El lápiz del carpintero”

Desembre

L’Ajuntament ens comunica que s’ha de canviar la ubicació del monument per motius urbanístics (troballes arqueològiques als talussos del carrer Tàrrega).La ubicació definitiva serà a la confluència de l’Avinguda América amb el Passeig Cabanellas.