Any 2004

A principis d’any juntament amb altres entitats de Mataró, interessades en el tema del monument, vam celebrar una reunió per parlar del tema i treballar conjuntament.

Acordem tirar endavant el projecte, el finançarem nosaltres (si cal amb subscripció popular) i buscarem la persona adient per dissenyar i construir el monument; es parlarà amb en Pierre Chiriotti, (escultor conegut d’un dels assistents)

Pierre està d’acord amb el projecte, farà uns dibuixos , comença a venir a les reunions i comenta que no cobrarà res pel seu treball.

Ens posem en contacte amb l’Ajuntament per tal d’exposar-li el nou projecte i demanar els permisos necessaris per ubicar-lo al lloc que creiem més adient, concretament a la plaça Alcalde Serra i Xifré.

A l’abril preparem un seguit d’actes per commemorar la proclamació de la II República: xerrades, ofrena floral al monument a les Brigades Internacionals, plantada d’una olivera al lloc on ha d’anar el monument i dinar a Le Esmandíes.

Volem reprendre les reunions amb el PMC i davant el seu silenci fem un escrit al Defensor del Ciutadà. Després de la seva mediació, es reprenen les reunions. L’Ajuntament està d’acord amb el reconeixement a les víctimes i es compromet a que s’inauguri abans de finalitzar la legislatura. Queda pendent la ubicació definitiva i l’estètica del monument per discrepàncies amb l’executiu.

A la reunió celebrada al desembre el PMC ens comunica el seu acord de sufragar íntegrament les despeses del monument.